Schone handen ……

De film …. het boek …. ?????

CoverFilmSchoneHanden10 september ging de verfilming van de literaire thriller van René Appel in première. Dus wellicht heb je de film al gezien …. maar het boek nog niet gelezen – dat overigens al in 2007 het licht zag. Voor alle anderen geldt: je hebt nog de keuze: eerst het boek …. of eerst de film. Ik zou voor het eerste kiezen.

De trailers

De boekrecensie

De website van René Appel

René Appel op Wikipedia

Ik ben een tijdje ‘papervreter’ van René Appel geweest. Reeds lang voor het fenomeen e-book. Bij de verfilming van dit boek denk ik ‘Hmm, ik wacht wel tot ik hem kan lenen van de bieb ….’

En voor ‘insiders’, klik op het covertje

 

En dan nog even over het verfilmde boek ‘Verbroken‘ van Linda Jansma …….
Ik moet mijn waardering ‘bijstellen’ na het helemaal gelezen te hebben. Wat mij betreft past het meer in het genre ‘romantische’ IBS-thriller (van de Harlequin-romannetjes), dus literair kan ik het echt niet noemen. Zowel wat de inhoud als de stijl betreft.
Over de inhoud: gaandeweg kon het boek me niet meer boeien. De bij elkaar geraapte ‘incidenten’ zouden de spanning erin moeten houden, maar dat schiet zijn doel voorbij. Bij elk nieuw ‘plotje’ dacht ik op den duur ‘Ah, weer iets nieuws bedacht’. Het boek dankt zijn populariteit onder andere aan de relatie met IS, maar – eerlijk gezegd – het doet de ernst van de zaak feitelijk ernstig tekort.
Over de stijl: de schrijfster vervalt gaandeweg in een schrijftrant, die veeleer past in het genre ‘Young adult’. En dat was volgens mij niet haar bedoeling ……..
Helaas: een afrader dus.