Jij zegt het – Connie Palmen

Connie Palmen – Jij zegt het (ISBN 9789044629088 – Romantische fictie – 272p)

Informatie bij PrometheusPalmen - Jij zegt het

Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In Jij zegt het geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst. In de talloze biografie├źn die van haar verschijnen krijgt zij de status van martelares, hij die van verrader en moordenaar, beschimpt door wildvreemden en aangeklaagd door mensen die hij als vriend beschouwde.
Op ingetogen, scherpzinnige wijze beschrijft Palmen de gedachten, angsten en bezweringen van de bruidegom, en de diep tragische band met de vrouw die zijn leven zou bepalen.
Jij zegt het is een aangrijpende roman over de liefde en de dood.

Het ontroerende en roerige leven van Ted Hughes, onlosmakelijk verbonden met zijn partner Sylvia Plath.
Hoewel hun relatie slechts zeven jaar duurde, heeft Plath hem zijn leven lang beheerst.

Al even ontroerend is de autobiografische roman ‘De glazen stolp’ (1963, in Nl herdruk 2014) van Sylvia Plath:
De glazen stolp is een pijnlijk verslag van een ambitieuze jonge vrouw die niet serieus genomen wordt door de maatschappij. Plath trekt de lezer meesterlijk mee in Esthers waanzin, waardoor die niet alleen levensecht, maar ook geloofwaardig is. Ze slaagt erin in de diepste krochten van de menselijke ziel te kruipen. Door deze buitengewone prestatie is De glazen stolp (The Bell Jar) een Amerikaanse klassieker geworden.

Voor verdere informatie en Engelstalige literatuur KLIK (alleen voor insiders)